1401196.jpg

Kuorrutus ei ole kaunis, mutta jos saa syyttää kiirettä sekä luovuuden puutetta niin laitetaan sen piikkiin.. :)

Porkkanakakku

Pohja:

350 g porkkanoita raastettuna (noin 3-5 keskikokoista porkkanaa)

4 munaa

3,6 dl sokeria (osa fariinisokeria)

3,5 dl vehnäjauhoja

200 g voita tai margariinia sulatettuna

1 prk ananasmurskaa

1,5 tl leivinjauhetta

2 tl soodaa

1,5 tl kanelia

0,5 tl kardemummaa

1 dl hasselpähkinärouhetta

Kuorrutus/täyte:

2 prk viola appelsiinituorejuustoa

1 prk kuohukermaa vaahdotettuna

1-2 dl tomusokeria (riippuen omasta mausta)

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi, lisää munavahtoon sekaisin kaikki pohjan ainekset (ananas valutettuna ettei tule liian raskas taikina). Taikina mahtuu halkaisijaltaan 26 cm pyöreään irtopohjavuokaan. Paista 175 asteessa n. 45 min. -1 tunti. Jäähdytä ja halkaise pohja kahtia. Laita täytettä ohut kerros väliin ja kuorruta lopulla.