1030990.jpg

Sitruunamarengin blogista bongasin tälläisen ihanan kurpitsakakun! Ja halusin heti itsekin kokeilla. Ensimmäistä kertaa päällystin kakun kokonaan masipaanilla ja rypyiltä en kyllä välttynyt.. Muuten oli kyllä todella helppo tehdä vaikka voi näyttääkin haastavalta.

Kakun kasasin kelmulla vuorattuun taikinakulhoon. Kääretorttupohjasta leikkasin pyöreita ympyröitä..

En voinut noudattaa marengin ohjetta kun minulla ei ollut kaikkia aineksia, mutta näinkin oli hyvää!

Halloweenkakku 

Pohja:

5 munaa

2 dl sokeria

1,5 dl vehnäjauhoja

1,5 rkl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

Sokeri ja munat vaahdotetaan hyvin kuohkeaksi, n. 5-6 min. sähkövatkaimella. Jauhoseos sekoitetaan varovasti munavaahtoon ja taikina kaadetaan uunipellille. Paistetaan 225 asteessa 8 min.

Täyte:

2,5 dl flora vispiä

1 prk vaniljanmakuista tuorejuustoa

4 dl punaherukoita

2 cappucino-daim patukkaa murskattuna

1 dl sokeria

6 liivatelehteä

Vaahdottettu kerma ja muut täytteen ainekset sekoitetaan keskenään. Liotetut ja kiehuvaan veteen sulatetut liivatelehdet kaadetaan ohuena nauhana seokseen.