Halusin tehdä illalla mokkapaloja, mutta kun pellillisestä tulee niin iso satsi ja pakastin on niin täynnä, että ovikaan ei pysy enää kiinni, päätin tehdä vain puolikkaan taikinan. Pasistoin sen halkaisijaltaan 20 cm irtopohjavuossa.

1021267.jpg

Tämä ohje on pellilliseen tai halkaisijaltaan 26 cm kakkuvuokaan.

Mokkapalat tai mokkakakku

4 munaa

3 dl sokeria

5 dl vehnäjauhoja

1 dl maitoa

3 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta

1 tl vaniljasokeria

3 tl leivinjauhetta

200g margariinia tai voita

kuorrutus:

50g margariinia tai voita

2 tl sokeroimatonta kaakaojahetta

n. 3 dl tomusokeria

3 tl pikakahvijauhetta

(pirskottelin päälle vielä sulatettua valkosuklaata)

Sulata rasva ja jätä jäähtymään. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää vehnäjauhot johon on sekoitettu leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaakao. Siivilöi jauhoseosta, maitoa sekä rasvaa vuorotellen munavaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada pellille tai vuokaan ja paista 200 asteessa. Kakkuvuossa menee n. 40min. ja pellillisessä n. 15min.   

Sulata kuorrutukseen tuleva rasva ja sekoita siihen tomusokeri,  kaako- sekä pikakahvijauhe. Levitä jäähtyneen pohjan päälle.